2 kuřecí stehna, v kloubu rozdělit na vrchní a spodní část
2 kuřecí prsa
3 dcl drůbežího vývaru
hladká mouka na obalení masa
2 lžíce sádla
1 lžíce másla
2 zelené papriky, nepříliš drobně nakrájet
2 cibule, drobně nakrájet
4 stroužky česneku, drobně nakrájet
2 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
1 konzerva rajčat i se šťávou, rajčata nakrájet (240 g)
3 lžíce kapary
1 lžička provensálského koření
1 hrst bazalky, nakrájet
pepř
sůl
Maso osolit, opepřit, obalit v mouce.
Na pánvi rozehřát sádlo, ze všech stran postupně osmažit kousky kuřete, z každé strany 5 minut. Osmažené maso dát stranou na talíř.
Na uvolněnou pánev přidat zelenou papriku, cibuli, česnek, přidat pepř, sůl, smažit 5 minut.
Přidat víno, zredukovat na 1/3.
Přidat rajčata i se šťávou, vývar, kapary, provensálské koření.
Do pánve vrátit osmažené části kuřete.
Pánev přiklopit, dusit 30 minut.
Příloha: šťouchané brambory; bílé pečivo.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.