400 g vepřového ramínka
500 g prorostlého bůčku
100 g vepřového jazyka a srdce
6 vepřových nožiček
2 stroužky česneku utřeného se solí
1,5 g mletého nového koření
špetka majoránky
3 g mletého pepře
½ lžičky soli
vepřová krev
vývar z nožiček
Na vaření masa a nožiček
2 mrkve
2 petržele
3 bobkové listy
10 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
sůl
Do většího hrnce nalít vodu, osolit, přivést k varu. (Vody jen tolik, aby maso bylo ponořené.)
Přidat ramínko, bůček, jazyk, srdce, sbírat pěnu.
Přidat hrubě krájenou mrkev, petržel, bobkový list, pepř, nové koření.
Mírným varem vařit, až maso změkne.
Do přiměřeného kastrolu vložit nožičky, zalít vývarem, nožičky uvařit doměkka
Maso vykostit, nechat vychladnout, nakrájet na kostičky 2 cm, dát do mísy.
Kůže z nožiček umlít, přidat do mísy.
Přidat nové koření, pepř, majoránku, sůl, přiměřené množství scezené krve a vývaru z nožiček.
Naplnit do papíru na tlačenku, na koncích zavázat.
Masový vývar přivést k varu, vložit tlačenku, propíchnout jehlou, aby mohl unikat vzduch, a vařit 1 hodinu při teplotě mírně pod 90°C.
Po vyjmutí opláchnout tlačenku studenou vodou a nechat vychladnout. V průběhu chladnutí tlačenku občas otočit, aby se v horní části neusazovalo sádlo.
Tlačenka je vařená, když po propíchnutí tlačenky zůstane špejle čistá, z tlačenky nesmí vytékat růžová šťáva.