4 pstruzi
8 delších plátků anglické slaniny
3 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
svazek jarní cibulky, drobně nakrájet
12 středních brambor, uvařit ve slupce, nechat vychladnout, nakrájet na plátky
8 větších plátků baklažánu, osolit, dát na 20 minut stranou
2 dcl bílého vína (Müller Thurgau, Pálava)
80 ml smetany na šlehání
šťáva z jednoho citrónu
máslo na smažení
pepř
sůl
Z plátů baklažánu odstranit vodu.
Na pánev rozehřát malé množství másla, přidat baklažán, prudce osmažit z obou stran.
Pstruzi
Z pruhů vykrojit pstruhy.
Filety opepřit, osolit, mírně pokapat citrónem, posypat zelenou petrželí, zavinout, závitek zabalit do plátku anglické slaniny, upevnit nití.
Na pánvi rozpustit část másla, přidat závitky, smažit zakryté ze všech stran, celkem 8 minut.
Brambory
Na velké pánvi rozpustit část másla, přidat cibulku, kmín, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat víno, zredukovat.
Přidat brambory, smetanu, provařit, dochutit pepřem, solí, posypat zbylou zelenou petrželí.
Prezentace: na střed talíře položit dva plátky baklažánu, na baklažán položit dva závitky, vedle položit porci brambor se smetanou.
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr.