2 l vody
1 kg skopového (kýta, plec), nakrájet na kostky
2 kvalitní pikantní klobásy, oloupat, nakrájet na kolečka
1 hrst sušených hub
100 g sušených švestek bez pacek
250 g kysaného zelí, překrájet
1 cibule
2 stroužky česneku, drobně nakrájet
citrónová kůra z ¼ citrónu
citrónová šťáva
1 lžíce hladké mouky, krátce opražit
1 lžíce másla
2 dcl smetany ke šlehání
1 lžička červené papriky
½ lžičky cukru
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo, přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat mouku, míchat 1 minutu, přidat červenou papriku, promíchat, zředit 1 l vody, vařit.
Do dalšího kastrolu dát vodu, přidat maso, přivést k varu, sbírat pěnu.
Přidat zředěnou cibulovou jíšku, sušené houby, kysané zelí, česnek, cukr, pepř, sůl,
Vařit 45 minut, přidat klobásy, švestky, citrónovou kůru, vařit 20 minut. Citrónovou kůru vyndat.
Odstavit z plotny, vmíchat smetanu, citrónovou šťávu.
Dochutit pepřem, solí.