½ prasečí hlavy
250 g vepřového bůčku
250 g vepřových plic
300 g vepřových jater
400 g veky, namočit ve vodě, vymačkat
3 dcl vývaru z uvařené hlavy
1 velká cibule
3 stroužky česneku, rozmačkat
sádlo na vymazání pekáče
1 lžíce sušené majoránky
½ lžičky mletého nového koření
strouhaná kůra z poloviny citrónu
1 lžička pepře
1 lžička soli
Na vaření hlavy, bůčku, plic
1 velká cibule, hrubě nakrájet
5 zrnek celého pepře
sůl
Ve větším hrnci přivést k varu osolenou vodu, vložit hlavu, bůček, plíce, sbírat pěnu.
Přidat celý pepř, vařit až maso změkne.
Maso vyndat, nechat téměř vychladnout, nakrájet na kostičky menší než jeden 1cm.
Játra umlít s namočenou vekou, dát do mísy.
Přidat nakrájené maso, koření, česnek, citrónovou kůru, sůl, vývar, promíchat, případně dochutit.
Propracovaný prejt dát vymazaného pekáče, vložit do trouby rozehřáté na 170°C, péct, až vznikne světlehnědá kůrka.
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory, chleba.