- 12 velkých krevet, oloupat, vyčistit, nechat ocas, nebo ½ kg menších krevet, loupaných
- 2 lžíce másla
- 1 cibule, drobně nakrájet
- ½ lžičky nastrouhané citrónové kůry
- 2 lžičky curry
- ½ lžičky chilli
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1 hrnek rybího vývaru (zeleninového vývaru)
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 hrnek růžiček brokolice
- ½ zelené papriky, drobně nakrájet
- 1 hrnek zelených fazolek, odkrojit konce, podélně rozpůlit
- 2 lžičky maizeny, rozmíchat v malém množství studené vody
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 2 lžičky koriandru, drobně nakrájet
- sůl
1. V nízkém kastrolu rozehřát máslo, přidat papriku, smažit, přidat cibuli, smažit 2 minuty.
2. Přidat citrónovou kůru, curry, česnek, míchat 1 minutu.
3. Přidat kokosové mléko, vývar, rybí omáčku, cukr, sůl, přivést k varu.
3. Přidat brokolici, fazolky, krevety, pomalu dusit 10 minut.
4. Přidat maizenu, po zhoustnutí přidat koriandr, citrónovou šťávu.
Příloha: vařená rýže, jasmínová rýže.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.