1 lžíce olivového oleje
1 lžíce kvalitního českého másla
1 cibule, drobně nakrájet
1 zelená paprika, drobně nakrájet
4 lžíce drobně nakrájeného celeru
1 lžíce drobně nakrájeného česneku
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
1 lžička worcestrovou omáčky
1 lžička zeleného tabasca
1 lžíce drobě krájené zelené petržele
1 bobkový list
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo, olivový olej, přidat celer, smažit 2 minuty, míchat, přidat papriku, smažit 1 minutu, míchat.
Přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přidat česnek, bobkový list.
Když česnek zavoní přidat mletou papriku, rajčata, pepř, sůl, dusit 4 minuty.
Přidat worcestrovou omáčku a tabasco, dusit dalších 8 minut.
Prezentace: omáčku dát do omáčníku, posypat zelenou petrželí.