- filet z candáta
- máslo
- bílé víno
na zeleninu julienne:
- 1 mrkev
- 1/8 celere
- 1 petržel
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- 5 zrnek celého pepře
- 1 bobkový list
- 3 zrnka nového koření
- olivový olej
- mletý bílý pepř
- sůl
na omáčku s koprem:
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička kopru
- 1 dcl bílé víno
- 800x600 Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} ½ lžičky cukru
- bílý pepř
- sůl
Všechno promíchat.
1. Připravit zeleninu julienne: nudličky kořenové zeleniny povařit do poloměkka ve vodě s trochou soli, cukru, octa, koprem,
celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem.
2. Slít vodu, zeleninu dochutit octem, olejem, cukrem, solí a pepřem do sladko-kysela, promíchat, dát do lednice.
3. Rybu nakrájet na menší porce. Z obou stran je osolit, opepřit, polít vínem, nechat krátce marinovat.
4. Rybu osmažit na másle.
Prezentace: porce osmažené ryby přelít omáčkou, přidat zeleninu juliene, listy salátu.
Příloha: osmažené bílé pečivo.