400 g vepřové panenky, nakrájet na kostičky 2 cm
250 g kukuřičného škrobu (Dustin)
2 jarní cibulky, nakrájet na tenká kolečka
10 g zázvoru, nakrájet na tenké plátky
10 g sezamových semínek
80 g cukru
4 lžíce octa
2 lžičky sezamového oleje
3 lžičky červeného dezertního vína
rostlinný olej na smažení (ne olivový)
sůl
Smíchat vepřové maso, škrob s vodou tak, aby bylo maso obalené, nechat ležet 20 minut.
V misce smíchat cukr, ocet, sezamový olej, víno, špetku soli.
Ve woku (na pánvi) rozehřát 4 lžíce oleje, když se z něho začne kouřit, přidat menší množství masa, smažit 1,5 minuty, míchat, dát do cedníku okapat. Postup opakovat, až je všechno maso osmažené.
Olej vylít, wok vyčistit, přidat 1 lžíci oleje, rozehřát, přidat jarní cibulku, zázvor, smažit 1 minutu (ne víc), přidat směs cukru, octa, sezamového oleje, promíchat, přidat maso, promíchat, přidat sezamová semínka, promíchat.