0,5 kg telecí kotlety, nakrájet na tenké plátky, kraje naříznout, nenaklepávat
120 g prosciutta
lístky šalvěje, na každý plátek 2
6 zrnek pepře
½ lžičky rozmarýnu
1 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
4 lžíce hladké mouky
2 dcl hovězího vývaru
2 dcl sladkého bílého vína
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce másla
pepř
sůl
Plátky masa osolit, opepřit.
Na každý plátek položit plátek šunky, 2 lístky šalvěje, zavinout, podélně spojit párátkem.
Závitky obalit v mouce.
V kastrole rozehřát 3 lžíce másla a olivový olej, přidat maso, smažit asi 2 minuty, přidat víno, zredukovat na ½, přidat celý pepř, rozmarýn, přidat vývar, dusit doměkka, šťávu zredukovat o ¼, přidat zbylé máslo, zelenou petržel, provařit.
Příloha: bílé pečivo, opečená bramborová kaše, rizoto.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.