- 1 stroužek česneku, celý
- ¼ l hovězího vývaru
- 1 dcl červeného vína
- ½ lžíce sádla
- ½ lžíce másla
- pepř
- sůl
Mirepoix
- 1 menší mrkev, drobně nakrájet
- ½ cibule, drobně nakrájet
- 2 stonky celere, drobně nakrájet
1. Maso vyndat z pekáče, sebrat většinu tuku, nechat výpek.
2. Přidat sádlo, rozehřát, přidat mrkev, celer, cibuli, česnek osmažit, míchat 4 minuty.
3. Přidat víno, zredukovat, přidat vývar, provařit 3 minuty, přidat pepř, sůl.
4. Scedit do kastrolu, přidat máslo, rozpustit, promíchat.
Máslo vkládat do kastrolu, který je mimo přívod tepla, jinak by se omáčka nezahustila.
Mirepoix je směs drobně krájené mrkve, cibule, celer (celerový stonek).