4 plátky svíčkové ze střední části, vysoké 3 cm
800 g lístkového těsta
1 lžíce sádla
2 cibule, drobně nakrájet
20 hlaviček žampiónů, oloupat, nakrájet na plátky
1 hrst sušených hub, namočit na 30 minut
2 dcl červeného dezertního vína
125 ml smetany ke šlehání
1 vejce, rozšlehat
1 lžička tymiánu
pepř
sůl
Lístkové těsto rozválet, rozdělit na čtyři čtverce, dát do ledničky.
Maso osolit, opepřit.
Ve hlubší pánvi rozehřát sádlo, vložit maso a osmažit z obou stran, vyndat na talíř, dát stranou.
Na pánev přidat cibuli, (případně ještě kousek másla) smažit 4 minuty, míchat.
Přidat nakrájené žampióny, tymián, smažit 2 minuty, opepřit, osolit.
Přidat namočené, houby, nechat odpařit vodu, přidat dezertní víno, zredukovat.
Vyndat těsto z ledničky.
Na jednotlivé čtverce položit 2 lžíce houbové směsi, na směs položit maso
Okraje těsta potřít vajíčkem a zabalit jako balíček, vytvarovat, položit na plech vyložený papírem na pečení švem dolů.
Zabalené těsto potřít vajíčkem, i po stranách, nahoře těsto naříznout dvěma řezy.
Dát do trouby rozehřáté na 180°C, péct 20 minut.
Omáčka
Do houbové směsi na pánvi přidat 1 dcl dezertního vína, nechat zredukovat.
Odstavit z plotny, přidat smetanu, promíchat, dochutit pepřem, solí, prohřát.
Prezentace
Na talíř položit maso v lístkovém těstě, vedle položit porci omáčky, vedle položit jednoduchý salát z ledového salátu.
Víno: Frankovka.