1 kg vepřového plecka, nakrájet na kostky
sádlo na smažení
2 cibule, drobně nakrájet
2 housky, podélně rozpůlit
3 dcl mléka
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička mleté papriky
½ lžičky pepře
sůl
Housky dát do misky, zalít mlékem, nechat nasáknout, vymačkat.
Maso a housky umlít, dát do mísy, přidat mletou papriku, pepř, osolit, dobře promíchat.
Vytvarovat placičky 1 cm vysoké.
V pánvi rozehřát 2 lžíce sádla osmažit vepřenky z obou stran.
Příloha: chleba, vařené brambory.
Prezentace: na polovinu talíře položit porci vepřenek, posypat cibulí, ½ lžíce plnotučné hořčice, na druhou polovinu talíře přidat porci brambor, polít rozpuštěným máslem, posypat drobně krájenou zelenou petrželí.
Víno: Bzenecká lipka.