1 kapr, nakrájet na podkovy, opepřit, osolit, posypat kmínem
1 lžíce sádla
1 citrón, nakrájet na osminky
pepř
sůl
Na pánvi rozehřát sádlo, osmažit rybu, dát stranou.
Brambory
12 středních brambor, uvařit ve slupce, nechat vychladnout
5 dkg tučné anglické slaniny, drobně nakrájet
½ lžičky kmínu
Na pánvi rozehřát anglickou slaninu, přidat brambory, kmín, brambory osmažit.
Křenová omáčka
200 ml rybího vývaru (nebo zeleninového)
200 g drobně strouhaného křenu
3 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
1 větší cibule, drobně nakrájet
120 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
pepř
sůl
V kastrolu rozpustit máslo, přidat cibuli, když začne mírně žloutnout, přidat vývar, vařit, až cibule změkne, rozmixovat.
Přidat smetanu, mírně zredukovat, přidat 2 lžíce zelené petržele, odstavit z plotny, vmíchat křen.
Dochutit pepřem solí.
Prezentace: na polovinu talíře položit porci ryby, na rybu dílek citrónu, na polovinu talíře položit porci brambor. Část ryby přelít dostatečným množstvím omáčky. Brambory posypat zelenou petrželí.
Víno: Ryzlink rýnský, kabinet