18 malých lilků
500 g mletého masa (skopové, hovězí)
4 lžíce loupaných mandlí, rozpůlit
4 cibule, drobně nakrájet, osmažit
3 dcl rajčatové šťávy
2 dcl masového vývaru
olej na smažení
pepř
sůl
Lilky podélně přepůlit, z každé půlky odstranit proužek slupky, proužek vynechat, odstranit další proužek, atd.
Na pánvi rozehřát olej, lilky osmažit.
Do mísy vložit mleté maso, mandle, osmaženou cibuli, pepř, sůl, promíchat.
V pánvi rozehřát olej, vložit masovou směs, osmažit.
Poloviny lilků pevně naplnit osmaženou směsí, těsně naskládat do pekáče nebo ohnivzdorné mísy, podlít vývarem, přelít rajčatovou šťávou, pekáč přiklopit, ohnivzdornou mísu zakrýt alobalem, pokud nemá poklici.
Vložit do trouby předehřáté na 180°C, dusit 30 minut.
Příloha: vařená rýže.