800 g krůtích prsou, vcelku
0,6 l drůbežího vývaru
120 g listů špenátu
1 cibule, drobně nakrájet
4 stroužky česneku, drobně nakrájet
3 lžíce drobně krájené zelené petržele
150 g anglické slaniny, nakrájet na proužky
200 g žampionů, nakrájet na plátky
300 g vařeného uzeného masa nebo šunky
¼ lžičky muškátového květu
3 vejce
2 lžíce másla
pepř
sůl
alobal
do vývaru na podlití rolády
mrkev, drobně nakrájet
petržel, drobně nakrájet
cibuli, drobně nakrájet
5 zrnek celého pepře
V pánvi rozehřát 1 lžíci másla, přidat cibuli, smažit 1 minutu, míchat.
Přidat anglickou slaninu, žampióny, smažit 2 minuty, míchat, přidat uzené maso, česnek, míchat, přidat muškátový květ.
Když česnek zavoní, přidat rozšlehaná vejce, nechat ztuhnout, vmíchat zelenou petržel, dochutit pepřem solí.
Maso proříznout a rozevřít, vložit mezi dvě fólie a maso rozklepat. Rozklepané maso opepřit, osolit.
Listy špenátu spařit, rozložit na maso, na špenát rozprostřít směs s vejci, maso lehce srolovat, převázat nití.
Alobal potřít máslem, posypat pepřem, solí, roládu do alobalu zabalit.
Alobal s masem vložit do pekáče, podlít vývarem, přidat mrkev, petržel, cibuli, celý pepř, dát do trouby rozehřáté na 180°C, péct 40 minut.
Maso vybalit z alobalu, potřít zbylým máslem a dát péct ještě 10 minut.
Maso vyjmout, nechat 10 minut ležet.
Šťávu slít do menšího hrnce, vyndat celý pepř, rozmixovat, případně dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, šťouchané brambory, pečené brambory.
Víno: Sauvignon.