600 g bílých fazolí
2 prasečí uši
2 plátky krkovice, každý 150 – 200 g, vysoké 2,5 cm
2 kotlety s kostí
2 kachní stehna
2 kachní prsa
6 lžic strouhanky
6 lžic vepřového sádla
2 lžíce kachního nebo husího sádla (když není, tak vepřového)
1 l drůbežího vývaru
2 šťavnaté pikantní klobásy
2 cibule, nakrájet na kolečka
2 mrkve, nakrájet na silnější kolečka
4 stroužky česneku, nakrájet na plátky
3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
2 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
4 hřebíčky
2 bobkové listy
svazek zelené petržele
4 snítky tymiánu nebo 1 lžička sušeného
1 lžička sušené šalvěje
½ lžičky cukru
pepř
sůl
Všechna masa opepřit, osolit.
Fazole dát do vařící vody, vařit 5 minut, slít, dát stranou.
V kastrolu rozehřát sádlo, postupně konfitovat maso (pomalu péct v sádle) v pořadí: krkovice, kotlety, kachní stehna, každé maso po 5 minutách obrátit.
Konfinované maso vložit do cedníku okapat, dát na talíř, přikrýt alobalem.
Ve větším kastrolu rozehřát 2 lžíce husího nebo kachního sádla, přidat prasečí uši, cibuli, mrkev, česnek, hřebíček, smažit 5 minut.
Přidat protlak, rajčata, cukr, bobkový list, petržel, tymián, šalvěj, fazole, promíchat.
Přidat konfitované maso, podlít vývarem, pomalu dusit 2 hodiny, podlévat horkým vývarem.
Větší pánev dát na rozehřátou plotýnku, ihned na pánev položit kachní prsa kůží dolů, po chvíli přidat klobásy, smažit 5 minut, prsa i klobásy otočit, smažit 5 minut.
Prsa i klobásy rozdělit na 3 díly
Prasečí uši nakrájet na proužky, položit na dno pekáče, zasypat fazolemi se zeleninou, zalít šťávou z kastrolu, posypat třemi lžícemi strouhanky.
Na strouhanku rozložit všechno maso včetně kachních prsou a klobásy, posypat zbylou strouhankou, dát nezakryté do trouby rozehřáté na 180°C, zapékat 10 minut.
Víno: Rulandské modré.