4 kuřecí prsa, podélně přepůlit, osolit, opepřit
2 kapie, podélně rozpůlit, očistit
1 kapusta
8 plátků anglické slaniny
½ lžíce másla
1 žloutek, rozšlehat
2 lžičky šalvěje
pepř
sůl
Kapustu rozebrat na listy, vykrojit košťál, vložit do vařící osolené vody, blanšírovat, vyndat, nechat okapat.
V kastrolku rozpustit máslo, přidat přepůlené kapie, krátce osmažit, podlít vodou, dusit cca 5 minut. Vyndat nechat okapat.
Listové těsto rozválet do plátu a vyříznout 4 obdélníky cca 30 x 25 cm.
Mezi rozpůlená kuřecí prsa vložit polovinu kapie, prsa zabalit do čtyř vrstev z listů kapusty a ještě pevně zabalit do dvou plátků anglické slaniny.
Balíčky zabalit do listového těsta, okraje těsta potřít žloutkem a pevně spojit.
Na plech položit papír na pečení, na papír položit balíčky a povrch těsta ještě potřít zbylým vajíčkem, vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct 30 – 35 minut.
Příloha: opečené tymiánové brambory, vařená rýže.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.
Tymiánové brambory
Brambory uvařit ve slupce, nechat vychladnout, oloupat, nakrájet na plátky.
Na plech dát alobal nebo pečící papír, rozložit plátky brambor, posypat tymiánem, dát do trouby, péct 15 minut nezakryté při teplotě 180°C, osolit až opečené brambory.
Žampiónová omáčka
200 g žampiónů, odstranit třeně, klobouky oloupat, drobně nakrájet
400 g žampiónů, odstranit třeně, klobouky oloupat, nakrájet na silnější plátky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
0,5 l drůbežího vývaru
2 dcl smetany ke šlehání
1 žloutek
1 lžíce citrónové šťávy
špetku estragonu
bílý pepř
sůl
Hladkou mouku dát malého kastrolku, krátce opražit
V hrnci rozehřát 1 lžíci másla, přidat drobně krájené žampióny, citrónovou šťávu, smažit 5 minut.
Přidat hladkou mouku, promíchat, zředit studeným vývarem, přidat estragon, pepř, sůl, vařit 30 minut, případně ředit vývarem, scedit.
Mezitím na pánvi rozehřát 1 lžíci másla, přidat na plátky krájené žampióny, smažit 5 minut.
Žampióny přidat do scezené omáčky, provařit 10 minut, míchat, případně ředit vývarem.
Ve smetaně rozmíchat žloutek
Hrnec odstavit z plotny, dobře vmíchat smetanu se žloutkem, dochutit pepřem, solí.