- ½ kg bílých fazolí
- 1/2 kg čerstvých rajčat (nebo 1/2 kg konzervovaných), oloupat
- 3 stroužky česneku
- ½ lžíce másla
- 1 mrkev
- 1 cibule, na vaření fazolí
- 1 cibule drobně nakrájet
- rozmarýnu
- šalvěj
- petržel
- 1 bobkový list
- sušená chilli paprička
- ½ drůbežího nebo hovězího vývaru (masox)
- pepř
- sůl
1. Fazole namočit přes noc, scedit.
2. Do hrnce dát vývar, přidat fazole, přivést k varu, sbírat pěnu.
3. Přidat mrkev, cibuli, česnek, bobkový list rozmarýn, šalvěj, česnek, na kostičky nakrájená rajčata, chilli papričku, sůl, vařit
až fazole změknou.
4. Vyndat mrkev, cibuli, česnek, bobkový list, chilli papričku. Fazole scedit, mírně rozmixovat, ochutit.
5. Na másle osmažit drobně krájenou cibuli.
Prezentace: Fazole upravit na talíři, posypat smaženou cibulí.
Masová příloha: vařené drůbeží maso, opečený bůček, vařené nebo smažené uzeniny.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







