MEDOVÁ OMÁČKA NA GRILOVANÉ MASO
2 lžíce stolního oleje
1 malá cibule, drobně nakrájet
1 stroužek česneku, rozmačkat
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, rozmixovat
3 lžíce medu
3 citrónové šťávy
1 dcl bílého vína (Rulandské bílé, Rulandské šedé)
2 dcl masového vývaru
½ lžičky soli
¼ lžičky hrubě mletého pepře
1. V kastrolu rozehřát olej, přidat cibuli, smažit 6 minut, míchat.
2. Přidat česnek, když zavoní, přidat rajčata, přidat víno, když se víno vydusí přidat vývar, pepř, sůl, dusit 15 minut, míchat.
Přidat med, citrónovou šťávu, provařit 3 minuty, míchat.
Dochutit pepřem, solí.
Ke grilovanému kuřeti, vepřovému masu, žebírkům, lososu.