300 g hovězí kližky, nakrájet na kostky 3 x 3 cm
300 g vepřového plecka, nakrájet na kostky 3 x 3 cm
300 g vepřových žeber, přeseknout
300 g hovězího předního s kostí, přeseknout
200 g měkčí pikantní klobásy, nakrájet na větší kusy
2 lžíce sádla
2 cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
3 dcl červeného vína (Svatovavřinecké; Merlot)
3 konzervy rajčat i se šťávou, každá s obsahem 400 g
1 l hovězího vývaru
2 lžičky provensálského koření
1 lžička tymiánu
5 zrnek pepře
1 sušená chilli paprička
pepř
sůl
Maso opepřit, osolit.
Ve větším kastrolu rozehřát sádlo, přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat maso, osmažit ze všech stran.
Přidat víno, zcela zredukovat.
Přidat celý pepř, tymián, chilli, provensálské koření, protlak, promíchat.
Přidat maso s kostí, promíchat, přidat klobásu.
Přidat konzervovaná rajčata, pepř, sůl, podlít vývarem, pomalu dusit 2 hodiny.
Příloha: penne, špagety.
Víno: Svatovavřinecké.