1 kg telecího hřbet bez kosti, řezem upravit na plát
1 hrst sušených hříbků, namočit
1 stroužek česneku, rozetřít se solí
½ lžičky rozmarýnu
šťáva z ½ citrónu
kůra z ½ citrónu
1½ lžíce másla
2 lžíce sádla
2 dcl hovězího vývaru
1 dcl bílého vína (Neuburgské)
pepř
sůl
Maso opepřit, osolit.
Smíchat máslo, česnek, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, směsí potřít maso a zavinout tak, aby potřená strana byla uvnitř závitku.
Zavinuté maso upevnit provázkem, aby drželo tvar.
Na pánvi rozehřát 3 lžíce oleje, maso prudce osmažit ze všech stran, maso přendat do pekáče.
Na pánev, kde se smažilo, přidat namočené hříbky, víno, víno zredukovat, přidat vodu z namočených hříbků, vývar, provařit.
Směs z pánve přidat do pekáče.
Zakrytý pekáč vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct 1 hodinu, v polovině pečení obrátit, občas přelévat.
Maso položit na talíř, přikrýt alobalem, nechat ležet 10 minut, pak nakrájet na plátky.
Příloha: bramborová kaše.
Prezentace: na jednu polovinu talíře položit dva plátky masa, na druhou polovinu talíře porci kaše. Maso přelít šťávou s houbami.
Víno: Neuburgské, kabinet.