750g svíčkové, nakrájet na plátky 2,5 cm vysoké
plátky anglické slaniny
120g strouhanky
2 vejce
2 lžíce sádla
1 cibule, drobně nakrájet
150g sterilovaných paprik
30g feferonek
1 lžíce hořčice
1 lžíce rajčatového protlaku
1,5 dl hovězího vývaru
pepř
sůl
Svíčkovou vytvarovat, po obvodu zabaliit do plátku anglické slaniny, upevnit nití.
Plátky opepřit, osolit, obalit ve strouhance, rozšlehaných vejcích, osmažit na sádle.
Maso vyjmout, do výpeku přidat na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájené papriky a feferonky, hořčici, rajčatový protlak, osmažit, zalít vývarem, podusit 10 minut, případně doplnit další vývar.
Touto směsí přelévat svíčkové řezy.
Příloha: pečené tymiánové brambory, ratatouille.
Víno: Cabernet Sauvignon.