- 600 g hovězího zadního, nakrájet na plátky
- 4 dcl hovězího vývaru
- šťáva z 1 citrónu
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 1 stroužek česneku, rozmačkat
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce kečupu
- šalvěj
- chilli
- sádlo na smažení
- olej na naložení
- pepř
- sůl
1. Maso posypat opepřit, polít citrónovou šťávou.
2. V míse smíchat hořčici, kečup, chilli, česnek, cibuli, šalvěj.
3. Maso přidat do směsi, promíchat, maso urovnat, přelít olejem, dát na noc do ledničky.
4. Připravit zeleninový základ
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 1 malá mrkev, drobně nakrájet
- 1 petržel, drobně nakrájet
- kus celere, drobně nakrájet
- 4 zrnka celého pepř
- 1 bobkový list
- ½ lžičky šalvěje
- ½ lžičky tymiánu
- 1 dcl červeného vína
- hovězí vývar na podlití
1. V tlakovém hrnci rozehřát sádlo, osmažit kořenovou zeleninu, cibuli, přidat koření, přidat víno, zredukovat na 1/3.
2. Přidat maso, vývar, dusit 30 minut.
Příloha: vařené brambory, pečené brambory, šťouchané brambory, rýže.
Víno: Cabernet Sauvignon.