80 dkg telecího hrudí bez kostí
hovězí vývar na podlévání
½ mrkev, hrubě nakrájet
1 petržel, hrubě nakrájet
1/8 celeru, hrubě nakrájet
1 cibule, hrubě nakrájet
4 zrnka celého pepře
1 lžíce másla
pepř
sůl
Nádivka
2 žloutky, vyšlehat sníh
2 bílky
4 lžíce smetany nebo mléka
½ lžičky muškátového květu
10 dkg strouhanky
kůra ze ¼ citrónu
Suroviny, až na sníh a strouhanku, dobře promíchat. Vmíchat strouhanku a na závěr sníh.
V mase vyříznout kasu, naplnit nádivkou, zašít.
Maso opepřit, osolit.
Maso položit do pekáče na mřížku nebo kosti, zašitým otvorem nahoru, přidat mrkev, celer petržel, cibuli, celý pepř.
Podlít horkým vývarem, péct při 180°C.
Po 15 minutách pečení, obrátit maso otvorem dolů, péct 1 hodinu.
Maso opět obrátit, péct 20 minut.
V průběhu pečení maso podlévat horkým vývarem.
Maso vyjmout, odstranit nit, nakrájet na plátky.
Vývar scedit do kastrolu, provařit, ochutit pepřem, solí, odstavit z plotny, vmíchat máslo.
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše.
Víno: Chardonay, pozdní sběr.