500 g vepřového ramínka, nakrájet na proužky 4 x 1,5 cm
300 g hovězího krku, nakrájet na proužky 4 x 1,5 cm
4 dcl hovězího vývaru
3 dcl bílého vína, (Müller Thurgau)
2 lžíce sádla
2 mrkve, drobně nakrájet
1 petržel, drobně nakrájet
2 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, drobně nakrájet
6 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
½ lžičky pálivé papriky
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
2 bobkové listy
5 zrnek celého pepře
pepř
sůl
Marináda
2 lžíce rozehřátého másla
2 lžíce citrónové šťávy
pepř
Hovězí maso marinovat 12 hodin předem.
Maso dát do mísy, opepřit, přelít citrónovou šťávou, promíchat, přelít máslem, promíchat, položit na chladné místo, ne do ledničky.
Vepřové maso a marinované hovězí opepřit, osolit.
Ve větším kastrolu rozehřát sádlo.
Nejdříve osmažit vepřové maso: vepřové postupně po malých částech prudce smažit 2 minuty. Po této tepelné úpravě bude vepřové maso již měkké, maso přendávat perforovanou naběračkou do síta okapat, dát stranou.
Stejně osmažit i hovězí maso a přendat na talíř.
Do kastrolu přidat mrkev, petržel bobkové listy, celý pepř, snížit teplotu, 2 minuty smažit, míchat, přidat cibuli, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat česnek, když česnek zavoní, přidat rajčata, mletou papriku, zamíchat, přidat víno a nechat víno zcela zredukovat.
Přidat horký vývar, dusit, až maso změkne, přidat vepřové maso, prohřát, dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže; bramborové noky.
Prezentace: do středu talíře dát porci rýže, uprostřed udělat prohlubeň, do prohlubně dát porci ragú, posypat zelenou petrželí.
Víno: Cabernet Sauvignon, rosé, pozdní sběr.