800 g hladké mouky
130 g cukru
135 g másla
1,5 dcl mléka
2 vejce
drobně strouhaná kůra z 1 citrónu
špetka soli
Kvásek
50 g droždí
50 g hladké mouky
1,5 dcl vlažného mléka
Náplň
150 g hrozinek, namočit do rumu
6 dcl rumu
300 g oloupaných pražených mandlí
80 g kandovaného ovoce
Kvásek: v míse smíchat mouku, droždí, vlažné mléko, posypat hladkou moukou, mísu zakrýt utěrkou, dát na teplé místo, nechat 30 minut kynout.
V kastrolku zahřát mléko, přidat máslo, rozpustit, nalít do další mísy.
Přidat cukr, vejce rozmíchat, přidat mouku, citrónovou kůru, sůl, vykynutý kvásek, vypracovat těsto, posypat hladkou moukou, zakrýt utěrkou, nechat 30 minut ležet.
Těsto vyválet na plát vysoký na palec, potřít náplní, svinout, okraje uzavřít.
Na plech položit papír na pečení, na něj položit tunel a nechat ještě 15 minut kynout.
Dát do trouby rozehřáté na 160°C, péct 50 minut.