2 lžíce másla + ½ lžíce másla na zahuštění omáčky
1 cibule, drobně nakrájet
1 mrkev, drobně nakrájet
1 petržel, drobně nakrájet
1 stonek celere, drobně nakrájet
5 dkg špeku, drobně nakrájet
0,3 kg mletého vepřového (ne polotovar)
0,3 kg mletého hovězího (ne polotovar)
2 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
0,5 l hovězího vývaru
2 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, rozmixovat nebo rozmačkat vidličkou
6 zrnek celého pepře
1 bobkový list
½ lžičky tymiánu
pepř
sůl
Rozehřát máslo, přidat špek, osmažit.
Přidat mrkev, petržel, smažit 3 minuty, přidat celer, cibuli, smažit, až cibule zhnědne.
Přidat maso, osmažit, přidat víno, zredukovat na ½.
Přidat rajčata, koření, vývar, dusit 1 hodinu, případně podlévat dalším vývarem.
Scedit (omáčky by mělo být cca 4 dcl), do horké omáčky vmíchat ½ lžíce másla, ale nevařit.
Ochutit pepřem, solí.