1 mrkev, nakrájet na proužky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájet na tenká kolečka
1 červená paprika, nakrájet na proužky
1 žlutá paprika, nakrájet na proužky
1 šalotka, nakrájet na proužky
3 stroužky česneku, nakrájet na plátky
3 plátky tvrdého chleba
4 sardele, nakrájet na kousky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci másla
½ lžičky provensálského koření
½ lžičky tymiánu
šťáva z poloviny citrónu
pepř
sůl
Nalámaný tvrdý chleba dát do mísy.
Nakrájenou mrkev, řapíkatý celer blanšírovat (spařit v horké vodě), scedit, přidat na chleba do mísy.
Ve větší pánvi rozehřát olej, máslo, přidat červenou a žlutou papriku, šalotku, provensálské koření, tymián, smažit 3 minuty, míchat, přidat česnek, když česnek zavoní, přendat obsah pánve do mísy, přidat citrónovou šťávu, promíchat.
Na salát nasypat kousky sardelí.