1 kuře
½ lžíce másla
pepř
sůl
Nádivka
1½ hrnku vařené rýže
1 cibule, drobně nakrájet
1 stonek celeru, drobně nakrájet
1 lžíce másla
2 lžíce půlených, oloupaných pražených mandlí
2 lžíce drobně krájené petržele
pepř
sůl
Na pánvi rozehřát máslo, přidat celer, cibuli, pepř, sůl, smažit 2 minuty, dát do mísy.
Přidat rýži, mandle, promíchat.
Kuře potřít změklým máslem, vně i uvnitř opepřit, osolit.
Kuře naplnit nádivkou, zašít.
Kuře dát na pekáč, mírně podlít vodou, zakrýt pekáč, vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct 1 hodinu, kuře občas přelévat výpekem.
Odkrýt pekáč, péct 20 minut.
Kuře položit na talíř zakrýt alobalem, nechat 10 minut ležet.
Šťávu z pekáče scedit, doplnit 1 lžící másla.
Příloha: ryže se žampióny.
Víno: Rulandské šedé, kabinet.