½ kg hladké mouky
40 g droždí
5 lžic oleje
1 žloutek
1 bílek, mírně našlehat
¼ l mléka
1 lžička cukru
1 lžička soli
mák na posypání
Do mísy dát mouku, udělat důlek, do důlku vložit rozdrobené droždí, cukr, trochu mírně ohřátého mléka, mírně promíchat, zakrýt utěrkou, dát na teplého, nechat vykynout kvásek.
Po vykynutí kvásku přidat zbylé mléko, olej, žloutek, cukr, sůl, vypracovat tuhé těsto.
Vyválet 3 pruhy, oddělovat části na výrobu housek.
Na plech položit papír na pečení, na papír poskládat hotové housky.
Housky posypat kmínem, potřít bílkem.
Rozehřát troubu na 220°C, vložit plech s houskami, péct 10 minut, teplotu snížit na 160°C a housky dopéct.