2 kg červené cibule, oloupat, nakrájet na tenké plátky
4 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
2 červené papriky, nakrájet na tenké proužky
120 g másla
5 lžic olivového oleje
6 lžic nerafinovaného cukru
1 lžíce tymiánových lístků
¼ lžičky chilli lupínků
7 dcl červeného vína (Svatovavřinecké)
3 dcl octa z červeného vína
2 dcl portského
pepř
sůl
1. V kastrolu rozehřát olej a máslo, přidat cibuli, dobře promíchat, aby se cibule obalila máslem, smažit 6 minut.
2. Přidat česnek.
3. Když česnek zavoní, přidat cukr, tymián, chilli, pepř, sůl.
4. Snížit teplotu, dusit 40 minut, občas míchat.
5. Přidat víno, ocet, portské, vařit na mírném ohni odkryté 25 minut, občas míchat.
6. Dochutit pepřem, solí.
Cibule má mahagonovou barvu a tekutina je zredukována cca na 1/3.
Jako příloha k pečeným a vařeným masům.
Prezentace: porce cibulové marmelády sypat proužky červené papriky.