4 holoubata
0,5 l drůbežího vývaru
40 g špeku, drobně nakrájet
2 lžíce sádla
1 malá cibule, drobně nakrájet
1 malá mrkev, drobně nakrájet
1 malá petržel, drobně nakrájet
kousek celeru, drobně nakrájet
2 zrnka nového koření
5 zrnek pepře
1 bokový listopad
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 dcl bílého vína
1 lžička citrónové šťávy
proužek citrónové kůry
špetka cukru
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat špek, mrkev, petržel, celer, smažit 2 minuty, přidat cibuli, smažit 4 minuty.
Přidat mouku, promíchat, zředit vínem, zredukovat, přidat vývar koření, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, cukr, promíchat, dusit.
Když je zelenina měkká, přidat holoubata, dusit doměkka.
Holoubata přendat na talíř, omáčku scedit do dalšího kastrolu, dochutit pepřem, solí.
Holoubat přidat do omáčky.
Příloha: rýže.
Víno: Sauvignon.