(bažant, sluka)
1 kuře, rozdělit na logické díly
2 lžíce hladké mouky
30 g libové anglické slaniny
20 hlaviček žampiónů, oloupat, nakrájet na silnější plátky
20 malých cibulek, nebo 4 cibule, nakrájet na osminky
1 lžíce sádla
½ lžíce másla
1 lžíce másla
2 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
6 dcl drůbežího vývaru
1 hrst drobně krájené plocholisté petržele
½ hrsti drobně krájené pažitky
tymián
1 lžička cukru
pepř
sůl
Na větší pánvi osmažit slaninu, dát stranou, tuk v pánvi zachovat.
Do pánve dát cibuli, osmažit, přidat ke slanině.
Do pánve přidat ½ lžíce másla, žampióny, smažit 5 minut, míchat, přidat ke slanině.
Části kuřete opepřit, osolit, obalit v mouce
Vyčistit pánev, přidat sádlo, rozehřát, vložit díly kuřete, osmažit z obou stran.
Přidat tymián, víno, promíchat, zcela zredukovat.
Přidat vývar, promíchat, pod pokličkou dusit do měkka, odstavit z plotny, vmíchat máslo, slaninu, cibuli, žampióny, posypat petrželí.
Příloha: bageta.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.