4 plátky vysokého roštěnce, každý vysoký 2,5 cm, váha 150 g
1 lžíce sádla
4 dcl hovězího vývaru
2 dcl červeného vína, (Svatovavřinecké)
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
1 cibule, drobně nakrájet
1 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
1,5 lžíce hladké mouky, krátce opražit
pepř
sůl
Maso na krajích naříznout, opepřit, osolit, obalit v mouce, nenaklepávat.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat roštěnky, z obou stran prudce osmažit, vynadat na talíř.
Přidat cibuli, snížit teplotu, 2 minuty smažit, míchat, přidat mouku, 1 minutu míchat.
Zředit vínem, přidat rajčata, promíchat, přidat vývar.
Vrátit maso i se šťávou, kterou pustilo, maso dusit doměkka.
(V tlakovém hrnci dušení trvá 25 minut.)
Příloha: rýže.
Víno: Cabernet Sauvignon, pozdní sběr.