30 dkg tvrdých lesních hub, nakrájet na plátky
1 lžíce másla, na smažení hub
1,5 l zeleninového vývaru
2 x ½ cibule
½ mrkve, nakrájet na nudličky
½ petržele, nakrájet na nudličky
kousek celeru, nakrájet na nudličky
1 lžíce másla, na jíšku
1 lžíce hladké mouky, na jíšku
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
3 lžíce mléka
1 žloutek
½ lžičky kmínu
pepř
sůl
V kastrole rozpustit 1 lžíci másla, osmažit ½ cibuli, přidat mouku, 1 minutu míchat, zředit celým množstvím vývaru, vařit 25 minut, mírně osolit.
V menším kastrolu rozpustit lžíci másla, přidat ½ cibule, osmažit, přidat houby, kmín, dusit zakryté 10 minut, podle potřeby podlít vývarem z hrnce.
Do kastrolu k vývaru přidat houby, zeleninu, vařit 5 minut.
V mléce rozmíchat žloutek.
Polévku odstavit z plotny, vmíchat žloutek s mlékem, dochutit pepřem, solí.
Prezentace: do jednotlivých porcí přidat vaječnou sedlinu, posypat zelenou petrželí.