400 g brynzy
500 g brambor, oškrábat, nakrájet na kostičky
50 g anglické slaniny, nakrájet na kostičky
1 lžíce hladké mouky, krátce opražit
1 cibule, drobně nakrájet
20 g sušených hub, namočit
1,5 l vody
3 dcl mléka
1 lžíce drobně krájené zelené petržele
½ lžičky mleté papriky
pepř
sůl
V hrnci rozehřát anglickou slaninu, přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat mouku, míchat 1 minutu, přidat papriku, promíchat, zředit vodou, promíchat.
Přidat brambory, houby, pepř, sůl.
Brynzu rozmíchat v mléce.
Když jsou brambory měkké, přidat brynzu s mlékem, promíchat, provařit.
Dochutit pepřem, solí.
Jednotlivé porce sypat zelenou petrželí.