Flank je anglické označení pro spodní část hovězího boku, jeho třetiny u zadních nohou, česky bok bez kosti, slabina. Maso je tužší, proto je třeba ho marinovat. Důležité je nechat maso po grilování stát cca 7 minut. Maso se podává výhradně krájené na tenké plátky.
1 kg hovězího boku
4 dcl hovězího vývaru
Marináda
1 dcl rostlinného oleje (ne olivový)
0,5 dcl sójové omáčky
1 lžíce octa
2 lžíce citrónové šťávy
1½ lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce plnotučné hořčice
3 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžíce pepře
Do mísy dát všechny suroviny na marinádu.
Maso přidat do marinády a maso v ní obalit, mísu přikrýt, dát na 24 hodin do lednice. Občas v marinádě obracet.
Maso před grilováním nechat ležet mimo lednici alespoň 2 hodiny.
Z masa odstranit marinádu.
Maso dát na rozehřátý gril, grilovat z každé strany 7 - 8 minut.
Maso položit na talíř, přikrýt alobalem, nechat stát 7 minut.
Maso nakrájet na tenké plátky.
Prezentace: plátky masa složit na talíř, přelít omáčkou.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Frankovka.