4 větší plátky krůtích prsou
40 g mletého vepřového
1 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
3 dcl drůbežího vývaru
1 lžíce másla
1 stroužek česneku, rozmačkat
¼ lžičky muškátového květu
1 lžička sušené šalvěje
1 vejce
strouhanka podle potřeby na zahuštění směsi masa
pepř
sůl
stolní olej na smažení
Maso dát do mísy, přidat vejce, česnek, muškátový květ, šalvěj, pepř, sůl, dobře promíchat.
Podle potřeby přidat strouhanku na zahuštění.
Kuřecí plátky přes fólii rozklepat, potřít olejem, opepřit, osolit.
Na plátky položit přiměřené množství masové směsi, maso překrýt z bočních stran a plátek zavinout.
Na pánvi rozehřát 2 lžíce oleje, závitky osmažit ze všech stran.
Přidat víno, zredukovat, přidat vývar, pánev přiklopit, snížit přívod tepla, dusit 20 – 25 minut, závitky občas přelévat šťávou.
Závitky vyndat, dát na talíř přikrýt alobalem, nechat 7 minut ležet.
Pánev sundat z plotny, vmíchat máslo.
Šťávu dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr.