1 kapr, rozdělit na porce
2 cibule, nakrájet na kolečka
1 mrkev, nakrájet na nudličky
1 petržel, nakrájet na nudličky
1/8 celeru, nakrájet na nudličky
2 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
2 lžíce sádla
rybí nebo zeleninový vývar
2 dcl bílého vína
2 zrnka nového koření
5 zrnek pepře
2 bobkové listy
pepř
sůl
Porce kapra opepřit, osolit.
Ve větším kastrolu rozpustit sádlo, porce ryby prudce osmažit, rybu vyjmout, položit na talíř.
Do kastrolu přidat mrkev, petržel, celer, smažit 2 minuty, míchat, přidat cibuli, nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat víno, zredukovat na 1/3, přidat česnek.
Přidat porce ryby, podlít vývarem, dusit, až je maso měkké, cca 12 minut.
Kastrol odstavit z plotny, porce ryby vyndat na talíř, vmíchat ½ lžíce másla, do kastrolu vrátit rybu.
Příloha: pečené brambory.
Víno: Veltlínské červené rané, jakostní nebo kabinet.