400 g vepřového ramínka
300 g prorostlého vepřového kolena
100 g vepřový jazyk
1 cibule, drobně nakrájet
1 cibule, hrubě nakrájet
4 dcl vývaru z uvařeného masa
1 lžička sádla
4 stroužky česneku, prolisovat
½ lžičky mletého nového koření
1½ lžíce majoránky
2 bobkové listy
4 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
pepř
sůl
Ramínko, koleno, jazyk dát do tlakového hrnce, zalít studenou vodou tak, aby bylo maso ze 2/3 ponořené, přivést k varu, sbírat pěnu, přidat bokové listy, celý pepř, nové koření, hrubě krájenou cibuli.
Tlakový hrnec uzavřít, vařit 15 minut, maso se nesmí rozpadat.
Maso vyndat, vývar slít do kastrolu, nechat vychladnout, odstranit z povrchu tuk.
Maso nakrájet na kostky cca 2,5 x 2,5 cm, dát do mísy.
Jazyk oloupat, odstranit podjazyčí.
Syrová játra nakrájet na plátky silné méně než 2 cm, dát do sítka a na 1 minutu ponořit do vařící vody.
Játra a jazyk nakrájet na menší kostičky než maso, cca 1,5 x 1,5 cm, přidat do mísy
V pánvičce rozehřát sádlo, přidat drobně krájenou cibuli, smažit 2 minuty, míchat. Cibule musí jen zesklovatět, přidat do mísy.
Do mísy přidat menší množství vývaru bez tuku, mleté nové koření, majoránku, pepř, sůl, dobře, ale opatrně promíchat, případně dochutit.
Směs naplnit do varných sáčků, vložit do vařící vody, po 3 minutách stáhnout teplotu vody na 90°C, vařit 1 hodinu.
Tlačenku vyndat, opláchnout studenou vodou, dát vychladit.
Po dobu chladnutí tlačenku po 10 minutách otáčet, aby se na horní části tlačenky neusazovalo sádlo, ale rovnoměrně se v tlačence rozložilo.