šťáva, která zůstala v pekáči po upečení krocana
3 lžíce hladké mouky
0,8 l drůbežího vývaru
1 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
droby z krocana
1 malá mrkev, hrubě nakrájet
1 petržel, hrubě nakrájet
1 kousek celeru, hrubě nakrájet
1 cibule, hrubě nakrájet
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
1 lžička sušené šalvěje
6 zrnek pepře
pepř
sůl
Pekáč se šťávou po upečení krocana postavit na sporák, rozpustit usazeniny, scedit do kastrolu, odebrat z povrchu tuk. Tuk dát do kastrolku.
Droby 2 minuty blanšírovat (vložit na 2 minuty do vařící vody).
V kastrolu krátce opražit mouku, přidat 3 lžíce z odebraného tuku, 1 minutu míchat, zředit vínem a následně vývarem, přidat scezenou šťávu z pekáče.
Přidat droby, mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř, šalvěj.
Vařit 40 minut, scedit, dochutit pepřem, solí.