½ kg krůtích prsou
1 lžíce slunečnicového nebo arašídového oleje (ne olivový olej)
½ lžíce másla
1 dcl drůbežího vývaru
1 dcl bílého dezertního vína (Metropol), když není, tak bílé víno (Pálava, Müller Thurgau)
1 dcl drůbežího vývaru
5 ředkviček, nakrájet na plátky
1 šalotku, nakrájet na proužky, propláchnout pod tekoucí studenou vodou
6 keříčkových rajčat, přepůlit
1 okurka, oloupat, odstranit dužinu, nakrájet na kostičky
½ ledového salátu, nakrájet na proužky
pepř
sůl
Maso opepřit osolit.
Na rozehřátou pánev (elektrický sporák 6) dát olej, máslo, když se máslo rozpustí, přidat kuřecí prsa kůží dolů.
Snížit teplotu na 3 (elektrický sporák).
Smažit 6 minut na každé straně.
Občas pánev na plotně naklonit, aby se maso sesunulo ke kraji a svojí vyšší stranou se opřelo o okraj pánve a tato část prsou se také osmažila.
Deglazování
Do pánve přidat víno, vařit, dokud se víno téměř nezredukuje (nevyvaří), prsa ve víně často obracet.
Když se víno téměř zredukuje, přidat drůbeží vývar a ten nechat téměř vyvařit.
Občas s masem po pánvi posouvat, občas otočit.
Maso dát na předehřátý talíř, přelít výpekem, nechat ležet 5 minut.
Maso nakrájet na tenké plátky, dát do mísy, zalít zálivkou, promíchat, nechat ležet 5 minut.
Přidat ředkvičky, šalotku, rajčata, okurku, salát, promíchat.
Zálivka
3 sušené papričky, rozmačkat v hmoždíři
1 jarní cibulka, nakrájet na tenká kolečka
1 lžíce drobně krájené zelené petržele
4 stroužky česneku, rozetřít
5 lžic slunečnicového nebo arašídového oleje (ne olivový olej)
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce cukru
Všechny suroviny dát do misky, promíchat.