4 plátky vepřové krkovice, vysoké 2,5 cm
2 kvalitní klobásy, podélně rozpůlit a přepůlit
16 plátků anglické slaniny
4 cibule, nakrájet na kolečka
2 zelené papriky
4 brambory, oškrábat, nakrájet na plátky
4 lžičky kmínu
2 lžičky tymiánu
2 lžíce másla
pepř
sůl
alobal
Postup při jedné porci.
Odtrhnout 2 x 40 cm alobalu, listy alobalu položit na sebe.
Alobal potřít změklým máslem, posypat pepřem, solí.
Na alobal položit 1 nakrájenou bramboru, osolit, posypat ½ lžičky tymiánu.
Na plátky brambor položit 2 plátky anglické slaniny.
Na anglickou slaninu rozložit 1 nakrájenou cibuli.
Krkovici z obou stran opepřit, osolit, položit na cibuli, posypat ½ lžičky kmínu.
Na maso položit 2 plátky anglické slaniny, 2 kousky klobásy, ½ zelené papriky.
Alobal uzavřít.
Připravené balíčky živáňské položit na plech, dát do trouby rozehřáté na 220°C, péct 15 minut.
Snížit teplotu na 160°C, péct další 1 hodinu a 15 minut.
Příloha: tymiánové brambory, hořčice, sladkokyselá okurka.