- 300g vepřových jater, nakrájet na plátky
- 300g vepřového, nakrájet na plátky
- 3 lžíce sádla
- 1 lžička sezamového oleje
- 4 stroužky česneku, nakrájet drobně
- 2½ cm zázvoru, nakrájet
- 8 stonky cibule, nakrájet na 4 cm
- 8 sušených čínských hub
- 300 g brokolice, odstranit stonky a vařit 10 minut ve vodě se lžičkou cukru a oleje, vyjmout a nechat vychladnout
- 2 lžíce vína
Marináda na játra
- 4 cm zázvoru, nakrájet na tenké plátky
- 3/4 lžičky cukru
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžičky tmavé sójové omáčky
- ½ lžičky bílého pepře
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce vína
Marináda na vepřové
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
- ½ lžičky cukru
- ½ lžičky bílého pepře
- ½ lžičky sezamového oleje
- 2 lžičky vína
- 1 lžičky kukuřičného škrobu
1. Smíchat položky na marinádu na játra, vmíchat játra a marinovat nejméně 20 minut.
2. Smíchat položky na marinádu na vepřové, vmíchat vepřové a marinovat nejméně 20 minut.
3. Rozpálit sádlo, když začne kouřit přidat sezamový olej, přidat česnek a zázvor, pak vepřové, když je měkké, tak houby, po minutě játra.
4. Přilít brandy a víno. Přikrýt pokličkou a dusit 2 minuty.
5. Přidat brokolici a cibuli a kukuřičný škrob rozmíchanou v trošce vývaru.
Víno: Rulandské modré, pozdní sběr.