• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
úterý 03 pro 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Nově přidané recepty

2012, prosinec
PEČENÉ KOLENO
GULÁŠ Z KRŮTY
KRŮTÍ STEHNA NA JALOVCI S BÍLÝM VÍNEM
SALÁT Z KRŮTY A ANANASU A SÝRU
RAGÚ ZE ČTYŘ MAS
PLÁTKY SVÍČKOVÉ V LÍSTKOVÉM TĚSTĚ
BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
SLADKÝ ČESKÝ VÁNOČNÍ TUNEL
ÚLY
PRACNY
LINECKÉ KOLÁČKY
LINECKÉ KOLÁČKY 2
KOKOSOVÉ KULIČKY
PIŠKOTOVÉ KULIČKY
NUGÁTOVÉ PIŠKOTY
VANILKOVÉ ROHLÍČKY
HROZINKOVÁ KOLEČKA
KOLEČKA A HVĚZDIČKY
PÖRKÖLT ZE SUMCE S HOUBAMI A SE SMETANOU

2013, leden
BRAMBOROVÉ PLACKY SE ŠKVARKY
TMAVÁ TLAČENKA
VINNÁ KLOBÁSA
PALAČINKY S LOSOSEM
BLINY S ČERVENÝM KAVIÁREM
SMAŽENÁ JÁTRA
KROUPOVÁ JELITA
HLÁVKOVÝ SALÁT SE SLANINOU A JABLKY
HLÁVKOVÝ SALÁT S KŘENEM A JABLKY
JABLKOVÝ KŘEN
KAPUSTA DUŠENÁ NA ŠPEKU
SÝROVÉ PLACIČKY
DUŠENÝ LISTOVÝ ŠPENÁT
DUŠENÝ ŠPENÁTOVÝ PROTLAK
BRYNZOVÁ POLÉVKA S BRAMBORAMI A HOUBAMI
JAHODOVÁ POLÉVKA
ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA
VEPŘOVÉ SÁDLO A ŠKVARKY
OVAROVÁ POLÉVKA S KROUPAMI
KAPR S KŘENOVOU OMÁČKOU
ZÁVITEK ZE PSTRUHA S BRAMBORAMI S JARNÍ CIBULKOU A ŽAMPIÓNY
ZÁVITEK ZE PSTRUHA S ANGLICKOU SLANINOU A BRAMBORAMI S JARNÍ CIBULKOU
MASOVÉ TAŠTIČKY ŤIAO-C
KNEDLÍČKY S KREVETAMI PŘIPRAVOVANÉ V PÁŘE
RYBA V PÁŘE
ŽIVÁŇSKÁ
STUDENÁ RAJČATOVÁ OMÁČKA
KOKTEJLOVÁ OMÁČKA
HOUBOVÁ OMÁČKA S ČERVENÝM VÍNEM
TYROLSKÁ OMÁČKA
SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY S KŘENEM
SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ
OKURKOVÝ SALÁT
OKURKOVÝ SALÁT SE SMETANOU
SMETANOVÝ KŘEN
OMÁČKA CUMBERLAND
ŠPAGETY S JEDNODUCHOU RAJČATOVOU OMÁČKOU

2013, únor
JEHNĚČÍ PLEC MARINOVANÁ V CHILLI
SNĚHOVÉ PUSINKY SE ŠLEHAČKOU A OVOCEM
CHILLI OMÁČKA 2
PÁLIVÝ KRŮTÍ SALÁT
PÁLIVÉ KUŘECÍ PALIČKY
OBALOVANÉ RYBÍ FILÉ S BROSKVÍ
HAMBURGER
PSTRUH NA SMETANĚ
ZÁLIVKA SE ŠPEKEM
KOKTEJLOVÁ OMÁČKA
MAJONÉZA S MANDLEMI
KŘENOVÁ MAJONÉZA
PAŽITKOVÁ OMÁČKA
KAPAROVÁ OMÁČKA
KŘENOVÁ ŠLEHAČKA
KŘENOVÁ ŠLEHAČKA S POMERANČOVOU ŠŤÁVOU
ČEKANKOVÝ SALÁT
PAMPELIŠKOVÝ SALÁT
ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT S JABLKY
SALÁT Z FAZOLEK S VEJCI
SALÁT Z FAZOLEK, RAJČAT A MASA
SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ
DRŮBEŽ SALÁT S HRUŠKAMI A CIBULÍ
HRUŠKOVÝ SALÁT SE SÝREM, VEJCI A ANGLICKOU SLANINOU
RAJČATOVÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM
KRÁLÍK V RAJČATOVÉ OMÁČCE
RIZOTO S RAJČATY A PÁLIVOU KLOBÁSOU
ROLÁDA Z VEPŘOVÉHO BŮČKU
ŠPEKÁČKY NA ČERNÉM PIVĚ
DUŠENÉ JEHNĚČÍ, RAJČATA A BRAMBORY
TEPLÝ SALÁT TYPU PANZANELLA
PÖRKÖLT Z KAPRA S HOUBAMI
OMÁČKA VELOUTÉ BEZ MOUKY
POMALU DUŠENÉ HOVĚZÍ PŘEDNÍ S KOSTÍ
KRŮTÍ PLÁTKY S TAPENÁDOU A RATATOUILLE
MAĎARSKÁ POLÉVKA ZE SLEPICE
BRUSINKOVÝ PŘELIV
RYBÍ FILÉ SE SÝREM

2013, březen
KUŘE PLNĚNÉ VEPŘOVÝM MASEM A HROZINKAMI
PEČENÁ KUŘECÍ STEHNA SE ZELENINOU
PŮVODNÍ PAELLA
SALÁT Z OKUREK S GRANÁTOVÝM JABLKEM
PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO
BEURRE BLANC
OCHUCENÉ MÁSLO K PEČENÉMU MASU A RYBÁM
PEČENÉ HOVĚZÍ MASO S LAHODNOU RAKOVNICKOU OMÁČKOU
ROLÁDA Z VEPŘOVÉHO BŮČKU
PŘÍLOHA Z OPEČENÝCH BRAMBOR A TVAROHU SE ZELENOU PETRŽELÍ
SALÁT KE GRILOVANÉ RYBĚ
HŘEBENATKY S CITRÓNOVOU ŠŤÁVOU
JEDNODUCHÝ TEPLÝ RAJČATOVÝ SALÁT K RYBÁM
KUŘECÍ PRSA S CIBULÍ A ČEKANKOU
KRŮTÍ PRSA PLNĚNÁ MLETÝM VEPŘOVÝM MASEM
VEPŘOVÉ KOTLETY SE SOTÉ Z PAPRIK A CIBULE
KUŘE S NÁDIVKOU Z CHORIZA FAZOLÍ A BRAMBOR
ZÁKLADNÍ ZPŮSOB PEČENÍ DIVOKÉ PERNATÉ ZVĚŘE
BROSKVOVÝ SALÁT S NIVOU A ANGLICKOU SLANINOU
OBALOVANÉ SÝROVÉ PLACKY
CIBULOVÉ KROUŽKY
MAZANEC
VÁNOČKA

2013, květen
PLNĚNÝ PSTRUH
JEHNĚČÍ KOTLETY NA ČERVENÉM VÍNĚ
PSTRUZI S MANDLOVOU OMÁČKOU
KACHNA NA OLIVÁCH
SALTIMBOCCA
KRÉMOVÉ HOUBOVÉ RIZOTO
SÝROVÁ OMÁČKA
KRŮTÍ ROLÁDA SE ŠPENÁTEM
SRNČÍ KÝTA NA VÍNĚ S HOUBAMI
FILÉ ZE PSTRUHA S CHŘESTEM A HOLANDSKOU OMÁČKOU
ZJEDNODUŠENÝ SALÁT NICOISE S RYBOU
PEČENÝ VEPŘOVÝ BŮČEK NA PIVU
DRŠŤKY S RAJČATY
POMAZÁNKA Z KACHNÍHO MASA S ČATNÝ
PLACKY S KYSANÝM ZELÍM
JEDNODUCHÁ RAJČATOVÁ SALSA
JEDNODUCHÝ RYBÍ SALÁT
KRUSTA NA RYBY
FRANCOUZSKÁ PALAČINKA
PLNĚNÝ LILEK 2
TVAROHOVÉ KNEDLÍKY
TVAROHOVÉ KNEDLÍKY NEPLNĚNÉ
JAHODOVÁ OMÁČKA
BORŮVKOVÁ OMÁČKA
BROSKVOVÁ OMÁČKA
ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ NEPEČENÝ
HRÁŠKOVÝ KRÉM
ŠTIKA NA ZELENINĚ
HUBNUTÍ
HOVĚZÍ, ZVĚŘINA SE SMETANOVOU OMÁČKOU
KUŘE SE ŽAMPIÓNY A SLANINOU
JEDNODUCHÁ OMÁČKA K RYBÁM
RAJČATOVÁ OMÁČKA K VAŘENÉMU HOVĚZÍMU MASU
LOSOS SE ZELENINOU JULIENNE A OMÁČKOU S KOPREM
LOVECKÉ KUŘE
BRAMBOROVÉ NOKY JEDNODUCHÉ
BRUSINKOVÁ OMÁČKA
CELEROVÝ KRÉM

2013, červen
SALÁT Z VAŘENÝCH BRAMBOR
OMÁČKA KE GRILOVANÉMU MASU
PLÁTKY CUKETY
PLNĚNÁ VEJCE
GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA PŘEDVAŘENÁ
HOVĚZÍ ŽEBRA NA GRILU
PEČENÁ A GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
PEČENÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
OMÁČKA NA GRILOVANÁ MASA
CONSOMMÉ Z DRŮBEŽÍHO MASA
CONSOMMÉ Z HOVĚZÍHO MASA

Doporučujeme