- 450 g vepřového, nakrájet na proužky
- 1 bílek
- 4 lžíce vody
- 175 g oloupaných mandlí
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce červeného vína
- 1½ lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 100 g mrkve, nakrájet na plátky
- 100 g zelené papriky, nakrájet na čtverečky
- 100 g červené papriky, nakrájet na čtverečky
- kukuřičný škrob
- sádlo
- 4 jarní cibulky, nakrájet
- 75 g liči (nebo kousky mandarinek nebo pomeranče)
Omáčka
- 2 dcl drůbežího vývaru
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžičky tmavé sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 1½ lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu, promíchat 1 lžičkou vody
1. Vepřové smíchat s bílkem, přidat vodu, mandle, světlou a tmavou sójovou omáčku, červené víno, cukr, sůl, pepř,
promíchat.
2. Udělat koule jako golfový míček, poprášit kukuřičným škrobem.
3. Nakrájenou zeleninu dát na 4 minuty do vařící vody a dát do sítka okapat.
4. Rozpálit větší množství sádla ,až mírně kouří , osmažit koule 3 – 4 minuty – ubrat ohřev. Dát do sítka okapat.
5. V kastrolu smíchat všechny součásti omáčky, mimo kukuřičného škrobu, provařit, přidat zeleninu, kukuřičný škrob a
provařit minuty, snížit var a přidat liči nebo kousky pomeranče a koule. Promíchat.