Na maso
- 450 g panenky, nebo kvalitního vepřového masa, nakrájet na proužky 2 cm
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce suchého sherry
- 1 vejce
- 2 lžičky zázvoru
Na rýži
- 12 lžic rýže, propláchnout
- 1/4 hrnku čínských hub, namočit
- 1 lžíce sádla
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1 velká cibule, drobně nakrájet
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 vajíčka
- 1/4 hrnku hrášku
- 3 litry vody
- pepř
- sůl
Na pečení
- 3 lžíce sádla
- 1 ½ lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce mouky
- 240 g jedlých hrachových lusků (fazolky)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce vody
- 1 lžička cukru
- 1 lžička zázvoru
- 2 cibule, nakrájet na proužky na ozdobu
Maso
1. Maso opepřit
2. V míse smíchat všechny položky na maso a vmíchat maso. Nechat ležet 30 minut.
3. Po částech osmažit maso, dát do sítka okapat.
4. Osmažit lusky, nebo fazolky.
5. Smíchat sójovou omáčku, kečup, worcestrovou omáčku, vodu, cukr, ½ lžičky kukuřičného škrobu, zázvor a provařit, pak
přidat osmažené maso.
Rýže
1 Namočit houby a nakrájet na tenké proužky.
2. V kastrolu rozpálit 1 lžíce sádla, přidat zázvor a cibuli, přidat houby, smažit 2 minuty. Přidat cukr, sůl, sójovou omáčku,
vodu. Přidat rýži a rýži uvařit.
3. Na pánvi umíchat vejce, osolit a opepřit, přidat hrášek, vmíchat do uvařené rýže.