- kuře rozdělit na logické díly
- 2 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce strouhaného zázvoru
- 3 lžíce drceného česneku
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce turmeriku
- 1 lžíce koření pěti vůní
- ½ lžíce soli
- 4 anýzy, 3 minuty osmažit a rozmačkat
- ½ hrnku citrónové sójové omáčky
Citrónová sójová omáčka
- 1 stroužek česneku
- 2 chilli papričky
- 2½ lžičky cukru
- 1/3 hrnku sójové omáčky
- 2½ lžic citrónové šťávy
- 1 lžíce vody (pokud je potřeba)
1. Jednotlivé díly kuřete několikrát naříznout.
2. Smíchat olej, sójovou omáčku, zázvor, česnek, cukr, turmerik, koření pěti vůní a sůl. Přidat maso a marinovat 4 hodiny.
3. Připravit gril, 30 minut před grilováním maso posypat rozdrceným anýzem.
4. Maso nejdříve položit na gril kůží nahoru a grilovat 10 minut, pak grilovat dalších 10 minut a maso obracet. Opečené maso máčet do citrónové sójové omáčky.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.