5 vepřových kotlet
hovězí vývar na podlití
1 lžíce sádla
1 cibule, drobně nakrájet
1 dcl bílého vína
½ lžíce plnotučné hořčice
½ lžíce mouky
½ lžičky kmínu
pepř
sůl
Kotlety na krajích naříznou, opepřit, osolit.
V tlakovém hrnci rozehřát sádlo, kotlety osmažit z obou stran, vyndat na talíř.
Do tlakového hrnce přidat cibuli, kmín, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat víno, zredukovat, přidat hořčici, mouku, promíchat.
Přidat kotlety, podlít dostatečným množstvím vývaru, dusit 25 minut.
Kotlety vyndat na talíř, šťávu scedit do menšího kastrolu, dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže.
Doplněk: oloupat 6 žampiónů, nakrájet na plátky, 4 minuty osmažit na másla s kmínem, opepřit osolit.
Prezentace: na talíř dát porci rýže, kotletu. Rýži posypat drobně krájenou zelenou petrželí, na kotletu položit žampióny, přelít šťávou.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.